2012. máj 12.

Átvizsgálják a pestszentlőrinci fákat

írta: Lmagazin
Átvizsgálják a pestszentlőrinci fákat

Egy hónappal a sajnálatos balesetet követően, amikor egy elöregedett nyárfa a viharos szélben rádőlt egy buszmegállóban várakozó fiatalemberre a Havanna lakótelepen, Pestszentlőrinc önkormányzata döntést hozott a nagy gyalogos forgalmú kerületi útszakaszok mentén a faállomány átvizsgálásáról.

Még a baleset másnapján Szaniszló Sándor fővárosi képviselő írásban kért tájékoztatást a pestszentlőrinci önkormányzattól és az Üllői utat karbantartó Főkerttől a fasorok állapotáról. A főváros írásban megerősítette, hogy a Gyömrői út és az Üllői út zöldfelületét még az év kezdetén gondosan átvizsgálták, befejezték a fák metszését is.

A kerületi fasorok átvizsgálása ügyében csak a fakidőlés után gyorsultak fel az események, Pestszentlőrincen egy kertészeti cég nyert megbízást a fák részben műszeres felmérésére, ami azért elkerülhetetlen, mert különösen a nyárfák körében fordulhatnak elő szemmel nem észlelhető gyökérzeti sérülések. 

A gyors növekedése miatt korábban kedvelt nyárfák időszaka lassan lejár, mivel a virága miatt sok az allergiás panasz, emiatt közterületre a jövőben nem ültetnek belőle.

Szólj hozzá

mszp 18 fák pestszentlőrinc fővárosi közgyűlés szaniszló sándor