2012. máj 28.

Miközben Lévai bebukott...

írta: Lmagazin
Miközben Lévai bebukott...

Miközben Lévai István Zoltán alpolgármester hazugságokkal terhes beismerésekkel fűszerezte az Együtt Pestszentimréért Egyesület által szervezett lakossági fórumot, addig talán sokaknak az is feltűnt, hogy milyen állapotok uralkodnak az imrei Sztk mellett lévő un. OTP-telken.

Az elmúlt héten az önkormányzat vezetése impozáns terveket adott elő a szocialista városvezetés által megpályázott imrei városközpont felújításáról, azonban a helyszínre érkezőknek sok minden megfordulhatott a fejükben, de az biztos nem, hogy ez a pályázat jó kezekben van. A Nemes utca mentén lévő OTP-telken - a városközpont szívében - derékig ér a gaz, de ez semmi ahhoz képest ahogy a Vasút utca Gyálnak eső része kinéz. Ahol a közelmúltban utcabált rendeztek, ott mostanra a szelektív hulladékgyűjtőt övező mocsok borít el mindent, és a hajléktalanok mostanra már nappal is az utcán fetrengenek (tényleg fetrengtek).

A látottak alapján sokan gondolkodóba eshetnek. Miért nem érvényesíti hatósági jogkörét az önkormányzat az OTP-telekkel kapcsolatban, mikor amúgy is intenzív tárgyalások vannak a telek visszavásárlásáról? Miért fordulhat elő, hogy Pestimre központjában kiszárad a pázsit az SzTK-nál, hónapokig nem zavar senkit a kifordult Demszky-oszlop, a megrongált virágágyás, a szelektív gyűjtők minősíthetetlen állapota (Sajnos ez nem egyedi probléma, a Szemeretelep környéke is ugyanezt a képet mutatja.). Így készítenek fel minket a megújulásra, vagy a városvezetés képtelen koordinálni egy ilyen rendkívül kis területen fekvő városközpont rendezettségét? (egyedül a játszótér, és a Hősök terének állapota idézi a korábbi vezetés munkáját)

Ahogy a Havanna-lakótelepen rendezett lakossági fórumon is mindenki szóvá tette, itt is nyugodtan meg lehet tenni: "Miért néznek ki gazdátlanul, elhanyagolva a közterületek, miért nincs felelőse a területnek?"

(A Szemere-telepi hulladékszigetről készült kép Lalák Zoltán Facebookon posztolt alkotása, akinek a közösség ezúton is köszönetet mond folyamatos tájékoztató munkájáért.)

 

 

Szólj hozzá

fidesz hazugság lévai istván zoltán felelőtlenség alkalmatlanság lévay pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség attila;ughy attila; hozzánemértés városgazda zrt