2012. sze 18.

Még mindig szabadlábon a Ganz telepi késelők

írta: Lmagazin
Még mindig szabadlábon a Ganz telepi késelők

dámsa kicsi.jpgA nyári hónapok legijesztőbb bűneseteinek egyikeként sokkolta a Ganz telepieket az országos médiában is megjelent hír, amikor egy helyi fiatalembert a saját udvarrészén csaknem végzetes mellkasszúrás ért, amikor két elkövetővel szemben a lakását próbálta megvédeni. Mivel a betörőket azóta sem sikerült kézre keríteni, a körzet kormánypárti képviselője, Dámsa József lakossági fórum keretében próbálta megnyugtatni a biztonságuk miatt aggódó embereket.

A rendezvényen megjelentek a kerületi rendőrkapitányság vezetői, akik elmondták, hogy Pestszentlőrincen, a Főváros egyik legnagyobb kerületében százezer itt élőre mindösszesen két-három rendőrségi járőr jut, amit három másik önkormányzat általi támogatásból kiállított járőrkocsi egészít ki. A belvárossal összevetve, miközben ott egy négyzetkilométerre 25 rendőr jut, nálunk mindössze 1,3!

Sajnálatos módon az önkormányzat fideszes vezetése ezúttal sem jelent meg a tájékoztatáson, Dámsa képviselő úr pedig egy sor kérdésben nem tudott a megjelentek számára felvilágosítást adni. Így nem derült ki mi az oka annak, hogy a rendőrség költségvetési támogatását a képviselők 30 millió forinttal megrövidítették, miért nem működik a közterületet felügyelő kamerák igen jelentős hányada, tervezik-e a tavaly megszüntetett városőrség visszaállítását és mi az önkormányzat célja az egyre elhanyagoltabb Üllői úti laktanyával kapcsolatban.

Szülői kérésre a Kandó téri Általános Iskola tantestülete évek óta szorgalmaz egy a tanulók biztonságát szolgáló gyalogos átkelőhely létesítését, a képviselő bevallása szerint ebben a kérdésben, bár voltak próbálkozásai többször is „betonba ütközött”. Amikor kiderült, hogy a kertvárosiak által szorgalmazott távfelügyeleti riasztók további önkormányzati támogatására sincs érdemi szándék több jelenlévő is hangos szóval megfedte Dámsa Józsefet, hogy nem elég csupán a próbálkozásairól beszámolni, azt várják tőle, hogy eredményeket is felmutasson, amitől csökkenhet a félelem Ganz kertvárosban.

 

Szólj hozzá

fidesz bűnözés átverés 18 ganz dámsa józsef xviii hozzánemértés Címkék