2012. sze 19.

A kutyák lájkolják a strandfocipályát

írta: Lmagazin
A kutyák lájkolják a strandfocipályát

Lévai alpolgármester még júliusban igyekezett magyarázatot adni a sokak által kritizált strandfocipályával kapcsolatban. Akkor kijelentette, hogy a majd 4 milliós beruházást a nyár elmúltával elbontják, és ezt "egy kerületi oktatási intézménynek fogják a rendelkezésére bocsátani, amelyre már több jelentkező van."

strandfocipálya.JPGTermészetesen már a mondat elhangzásának pillanatában lehetett tudni, hogy a jogász végzettségű alpolgármester jelen esetben sem igyekezett terveit a való élettel közös nevezőre hozni. Mert ugye hogyan is készül egy strandfocipálya, mi kell bele, mi adja a költségek nagy részét? Hát úgy készül, hogy egy jó csomó földet ki kell termelni, meg el kell szállítani, deponálni kell és ez adja a költségek nagy részét. És ez nem úgy megy, hogy hipp-hopp a nyár végén eltoljuk valamelyik intézménybe, de nem ám. Kitermel, elbont, elszállít, betemet, rendez, kiás, elszállít, deponál, lerak, létesít stb-stb. Lévai úr javaslatáról a méltán híres javaslat jut eszünkbe: "Gondolkodjunk Béláim!"

Arra pedig már a szót is kár vesztegetni, hogy melyik intézménybe fért volna bele a pálya. Mindenesetre alpolgármester úr szilárd hitet tett a focipálya mellett, amit még nyáron hébe-hóba használtak is, de őszre, vagy télre teljesen kihasználatlanul marad. Mindenesetre az első gyomok már megkapaszkodtak a pályába, ami szintén nem túl nagy kihasználtságra mutat rá.

pisilő.jpgÖröm az ürömben, hogy a kutyák igen kedvelik a strandfocipályát, posztolgatnak a pályán, mások meg jelölgetnek rajta. Így igazi közösségi tér lett a 4 milliós beruházásból, megvalósult alpolgármester úr álma. Jól hasznosul a kerület legfrekventáltabb része az üres aszfaltpályával és hasztalan strandfocipályájával együtt, potom 12-15 millió forintért.

Szólj hozzá