2012. sze 25.

Disznóól a Kapocs erdőben

írta: Lmagazin
Disznóól a Kapocs erdőben

kapocs1.JPGRendszeresen visszatérő témánk a kerületben található erdők állapotának megfigyelése, mennyire alkalmasak ezek a területek a pihenésre, kikapcsolódásra. Miután sokadjára van szerencsénk szemre venni az erdőket, elmondható, hogy a Pilisi Parkerdőgazdaság kezelésében lévő Halmi-erdő megfelelő fenntartást kap, és tényleg öröm kijárni kikapcsolódni, addig a Kapocs utcai erdő egyre inkább épül le, és egyre kevésbé képes betölteni azt a funkcióját, melyet korábban szántak neki.

kapocs2.JPGA Gyállal közös erdőben mostanra szemmel láthatóan csökkentek az ellenőrzések, és vélhetően problémák vannak a fenntartás terén is. Mindenesetre az általunk készült fotók azt támasztják alá, hogy igen hosszú ideje nem akadt senki, aki rendet rakott volna a területen, annak ellenére, hogy sok imrei lakos szívesen látogatná a korábban érthetetlenül megritkított erdősávot. (talán emlékeznek, hogy korábban az erdészet jelentős szakaszokon végzett tarvágást, aminek nyomán jelentősen csökkent a terület rekreációs képességének színvonala.)

kapocs3.JPGSajnos ahogy a szétvert játszóteret nem hozta rendbe a Városgazda, ugyanúgy a szemetet sem szedi senki, pedig a kábeltolvajok hulladékai mellett egyre több a sitt, a háztartási hulladék, és a széttört háztartási berendezés is. Szerencsés lenne, ha az illetékes imrei képviselő, Csabafi Róbert sokkal markánsabban védené az itt élők érdekét, mert ahogy az Almáskertek elfogadhatatlanul néznek ki - és hosszú hónapok óta nincs lekaszálva a parlagfű az önkormányzati tulajdonú földúton -, ugyanúgy a pihenőerdő is egyre elszomorítóbb képet mutat. Csak reménykedni lehet, hogy a felelős Városgazda mihamarabb tesz valamit az ügyben, mert amellett, hogy a személyi állományában gyarapodó cég egyre kevesebb feladatot és beruházást végez, ugyanúgy romlik a megmaradt feladatainak színvonala.

Szólj hozzá

pestszentimre alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre pátria páholy városüzemeltető; hozzánemértés csabafi városüzemeltetés városgazda zrt kapocs erdő