2012. sze 26.

"Elughyzott" kávézó, Simicska nyomdokain

írta: Lmagazin
"Elughyzott" kávézó, Simicska nyomdokain

simicska.jpgA Gellért hegy tövében illegálisan, suttyomban épült kávézóra adott ki "engedélyt" az Ughy Attila által vezetett fővárosi bizottság. 

Még 2009-ben a nagyreményű vendélátósok nem kértek  építési engedélyt az I. kerületi önkormányzattól, de biztosra mehettek így is, mivel Ughy testülete megadta számukra a területhasználatot. Persze csak "véletlenül!"

– Nem voltunk résen, átcsúszott a bizottságon a kérelem – szabadkozott Ughy Attila, aki magánéleti elfoglaltságaira szívesen jár Saab limuzinban ülve. – Egyszerre több száz kérelemről szoktunk dönteni, és nem vettük észre, mit engedélyezünk. Pedig nem hiszem, hogy idevaló egy ilyen kávézó, az ivókút bejáratához – aggódott a képviselő zsebében a menő verda slusszkulcsát pörgetve.

Az első kerület vezetése kiakadt Ughyék döntésén, mert a terület a világörökség része, műemlékvédelem alatt áll, emiatt semmilyen megkeresésre sem kaphattak volna építési engedélyt, amiről mindenki tudott is.

A kerület késedelem nélkül meghozta a bontási határozatot, persze a vállalkozó rá sem hederített, így megbüntették: nevetséges 200 ezer forintra!

 

Szólj hozzá