2012. dec 01.

Hamis pénzzel fizettek a fűrészporos cigarettáért

írta: Lmagazin
Hamis pénzzel fizettek a fűrészporos cigarettáért

Kölcsönösen átverték egymást ukrán "üzlettársaikkal" a minap lefülelt román cigarettacsempészek. A máramarosszigeti határrendészek szerint a rajtaütés a "szokásos"  forgatókönyv szerint zajlott: a csempészek "előörs" autója haladt az árut  szállító jármű előtt, de a határőrök elzárták az útjukat. Ekkor a csempészek az  árut hátrahagyva mindannyian az előörsnek használt autón próbáltak menekülni, de  rövidesen elkapták őket az utcán.

cigaretta.jpgAz autókat a határőrség udvarán átkutatták,  a négy elkövető ekkor szembesült azzal, hogy a frissen beszerzett 1500  cigarettásdobozból csak negyven tartalmaz árut, a többi fűrészporral volt tele.  Az anyagi veszteség amúgy nem lett volna túl nagy, mert kiderült, hogy a románok meg hamis pénzzel fizettek  az ukrán partnereknek. 

Bár nagyértékű csempészet ügyében nem lehetett volna vádat emelni ellenük, így is bajba kerültek, mert  náluk is maradt az ukránok átveréséhez használt azonos sorozatszámú, százlejes bankjegyekből, amelyeket a határőrök megtaláltak náluk. Most hamis pénz forgalomba hozatala miatt lesznek az igazságszolgáltatás ügyfelei. arról nincs hír, hogy a nem kevésbé simlis ukrán kereskedők mit kezdtek a több kötegnyi hamis százlejessel.

Szólj hozzá

átverés csempészet