2012. dec 19.

Most meghallhatják a diákok hangját!

írta: Lmagazin
Most meghallhatják a diákok hangját!

A Lőrinci Magazin is szolidaritást vállal a mára országszerte általános "sztrájkot" hirdető diáksággal és a támogatóikkal.
 
Országszerte mintegy félszáz gimnázium csatlakozott a mai "diáksztrájkhoz", mellyel a leendő felsőoktatási hallgatók a kiszámíthatatlan viszonyok, a burkolt tandíj illetve keretszámok és a röghöz kötés ellen tiltakoznak.

Úgy tudni több fideszes vezetésű városban az iskolákat arra kérték, hogy jelentsék "a diákok sztrájkhajlandóságát", ami felveti a bűncselekmény gyanúját. Közben megszakadtak a tárgyalások a kormány és a HÖOK között: előbbi már 40 ezres állami ösztöndíjas létszámot említ. A hallgatói szervezet szerint erre nincs garancia, így marad a tiltakozás.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint Pestszentlőrinc és Pestszentimre szocialista frakciója felszólítja Ughy Attila és Kucsák László előljárókat, hogy semmilyen módon ne akadályozzák a kerületi diákság és a pedagógusok sztrájkhoz való csatlakozását és ne vezessenek semmilyen "nyilvántartást" a tiltakozókról.

Magazinunk várja és kérésre beszámol a XVIII. kerület diákságának megmozdulásairól.

Szólj hozzá

fidesz tandíj becsapás listázás diáksztrájk