2013. júl 04.

Agyrém18: Ughy és Kucsák nekimegy az EU-nak

írta: Lmagazin
Agyrém18: Ughy és Kucsák nekimegy az EU-nak

ughy-kucsák.JPG

A pestlőrinci MSZP hiteles forrásból származó információi szerint a XVIII. kerület két országgyűlési képviselője is meg fogja szavazni azt a parlamenti határozatot, amely hatalommal való visszaéléssel vádolja meg az Európai Uniót. A párt helyi képviselői határozottan felszólítják Ughy Attilát és Kucsák Lászlót, hogy ezúttal ne szolgálják szavazógépként a kormánytöbbséget, illetve mindent tegyenek meg a teljesen haszontalan és káros lépés elkerülése érdekében. A kerületi szocialista politikusok kardcsörtetés helyett az EU-s tagsággal járó előnyökre hívják fel a figyelmet és bíznak abban, hogy egy jövő évi választási győzelmet követően számtalan EU által támogatott fejlesztést tudnak elindítani a településen.

Az Európai Parlament szerdán fogadta el az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló, Rui Tavares portugál zöldpárti EP-képviselő által készített jelentést, amely a magyar kormány több intézkedését antidemokratikusnak minősítve gyalázatos képet fest az alapvető emberi jogok helyzetéről Magyarországon. A jelentés kapcsán többször felmerült még az úgynevezett hetes cikkely életbeléptetése is, amely nyomán megvonhatnák a szavazati jogot Magyarországtól.

A jelenlegi arrogáns-dilettáns hatalom persze még véletlenül sem tanul a sokadik megalázó pofonból, és továbbra is csak a kopott lemezt teszik fel újra, amelyet talán már csak a néhány ezres békement hallgat szívesen. A Fidesz és a KDNP azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés sürgősséggel fogadja el azt a határozatot, amiben a Tavares-jelentés megszavazására válaszul kimondja: az Európai Unió visszaél hatalmával. Az EP-határozatot minősítő magyar országgyűlési határozat - aminek beterjesztését Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be - kimondaná: az EP döntése mögött üzleti lobbiérdekek húzódnak, Magyarország ellen pedig valójában "rezsieljárás" zajlik.

A XVIII. kerületi MSZP határozottan felszólítja Ughy Attilát és Kucsák Lászlót, hogy ne támogassák a javaslatot, vagy maradjanak távol a szavazástól, mert csak így tudnának felelősen viselkedni. Szerintük Orbánék harcias lépése kizárólag azt a célt szolgálja, hogy a jelentésben megfogalmazott súlyos politikai problémák helyett holmi szabadságharcról és álságos magyarkodásról szóljanak a hírek, még akkor is ha közben Magyarország elszigetelődik Európában. "Mi egyértelműen az EU-tagsággal járó előnyök kihasználásának vagyunk a hívei, hiszen a korábbi városvezetés idején több milliárd forint értékben több tucat beruházás valósult meg vagy indult el nagyrészt uniós forrásból" - mondta Kőrös Péter a kerületi szocialisták önkormányzati frakciójának vezetője."Bízom abban, hogy egy jövő évi választási győzelmet követően számos EU-forrást tudunk majd ide irányítani a kerületbe és nem homályos koncepciókat, hanem valódi gigafejlesztéseket tudunk majd megvalósítani a helyi gazdaság felpörgetése, a kerületi vállalkozások megsegítése és a munkahelyteremtés érdekében"

Szólj hozzá