2013. okt 01.

Nem létező pestszentimrei óvodába vették fel a gyerekeket

írta: Lmagazin
Nem létező pestszentimrei óvodába vették fel a gyerekeket

szélső utca ovi kicsi.jpgMinden jel szerint az eke utcai óvoda tornaszobájában maradnak tartósan bezsúfolva azok a gyermekek, akiknek az önkormányzat azt ígérte, hogy év végéig elkészül a Szélső utcába megálmodott gyermek intézmény. A Napsugár óvodába járó kicsik szülei minden jel szerint jogosan elégedetlenek, mert a zsúfoltság miatt van, ahol alig zsebkendőnyi hely jut az óvodások átöltöztetésére és az egyik csoportba nem is lehet bekísérni a gyermekeket, mert ahhoz egy másik csoporton kellene a szülőknek átgázolni.

A kerület szélére kitalált óvoda ügye már a kezdetektől nagy vitát váltott ki, mivel az önkormányzat olyan félreeső helyen akar gyermek intézményt létrehozni, ahol nincs tömegközlekedési kapcsolat, ráadásul a Táncsics iskolából több tantermet, egy műhelyt és az iskola udvar egy részét is le akarják választani. A kormánypárti politikusoknak ráadásul meggyűlt a bajuk az iskola csaknem negyven éve ott élő gondnokával is, akitől "olcsón" próbáltak megszabadulni, mivel viszont a hölgy ügyvédet fogadott, fél évnyi alkudozásba telt, amíg a szűkkeblűen viselkedő polgármesteri hivatallal nagy nehezen létrejött az egyezség.

Az önkormányzati döntések késlekedése miatt óvoda tervezett átadása mára csaknem egy éves késésbe csúszott, ami minden bizonnyal komoly fiaskó Kucsák László, fideszes oktatási alpolgármester számára, akinek jól jött volna az országgyűlési kampányához egy pestszentimrei gyermekintézmény bővítés. Jelen állapot szerint viszont az eset legnagyobb vesztesei a gyermekek és az óvodai dolgozók lettek, akik számára elmondásuk szerint semmi konkrét ígéret nem hangzott el, hogy mikor költözhetnek az új óvodába. 

Szólj hozzá

óvoda pestszentimre alkalmatlanság kucsák lászló