2013. okt 25.

Egy kis parlamenti menekülős a hét végére.

írta: Lmagazin
Egy kis parlamenti menekülős a hét végére.

Új rovattal kedveskedünk olvasóinknak. Ebben parlamenti képviselőink tevékenységét igyekszünk időről - időre figyelemmel kísérni, és bemutatni azt a kerület nyilvánosságának. A közelmúltból két érdekes témát is ajánlunk figyelmükbe.

1 .Kucsák László a MOL-ügyről.

Hernádi Zsolt vezérigazgató Interpol körözése kapcsán a MOL-nak az INA-ban történ szerepvállalása kapcsán szeretett volna parlamenti vizsgálóbizottságot felállítani az LMP.  Kerületünk országgyűlési képviselője, Kucsák László a kérdés kapcsán hozta a szokásos fideszes forgatókönyvet: egy kis félrebeszélés, majd menekülés a kamera elől. Íme:

2. Ughy és Kucsák szerint rend van a magyar felsőoktatásban.

Ugyan ezen a héten hétfő délután Karácsony Gergely független képviselő interpellálta a felsőoktatásért felelős minisztert. Mondandója során tényeket sorolt arról, hogy a Fidesz szembe került saját koncepciójával, hogy a kormány tönkre tette a felsőoktatást, az ország jövőjét. Az interpellációra válaszoló Doncsev András államtitkár a kérdésekre adott válaszok helyett gyakorlatilag azt kérte számon Karácsony Gergelyen, hogy egyáltalán hogy mer kérdezni.

Idézet az államtitkári válaszból:

"Ön valóban a kormány felsőoktatási intézkedéseit kívánja bírálni? Ön komolyan gondolja, tisztelt képviselő úr, hogy erről a hogy is mondjam, "szellemi katedráról", erről a sajátos erkölcsi piedesztálról kíván minket kérdezni? Tisztelt képviselő úr! Ön magának osztaná azt a szerepet, hogy a felsőoktatás szétverésével vádoljon bennünket, miközben önök - különös barátaikkal egyetemben - a magyar politikai kultúrának a szétverésén fáradoznak? Tudja, mit, képviselő úr? Én nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek."

 

Az interpelláció és az arra adott válasz itt érhető el.

Az interpellációra adott értékelhetetlen választ mind Ughy Attila, mind Kucsák László elfogadta. "Gratulálunk!"

 

 

Szólj hozzá

átverés alkalmatlanság kucsák lászló attila;ughy attila; hozzánemértés kucsák lászló