2013. nov 19.

Ez így nem mehet tovább!

írta: Lmagazin
Ez így nem mehet tovább!

Rettegő szülők, kutyát vásárló kertvárosiak, értéküket féltő lakótelepiek. A bűnözés elszabadult a kerületben és egyre többen érzik azt hogy valamit tenni kell, mert a helyzet kezd távolodni a normálistól, elfogadhatótól, az emberekben pedig csak gyűlik az indulat.

trafi.jpgA bűncselekmények áldozatai a rendőrség ötletére sok esetben már csak legyintenek; az emberek bizalma a rendőrség iránt az elmúlt időszakban jelentősen csökkent. Sokan meg sem keresik a bűnesetekkel kapcsolatban a hatóságokat, hisz attól félnek saját és ismerőseik tapasztalataiból kiindulva, hogy hiába kezdik meg a nyomozást, pár napon belül eredménytelenségre hivatkozva úgyis lezárják.

Mostanra meghökkentően sokan vélik úgy, hogy a drága pénzen kiképzett, bűnüldözésre hivatott szervezetet az Orbán-kormány mezei adóbehajtásra szánja, akik a legméltatlanabb körülmények között büntetik az egyszerű autósokat, kerékpárosokat, üldözik a hajléktalanokat, miközben elképesztő méreteket ölt a bűnözés, napi szinten számolnak be a hírek könyörtelen gyilkosságokról. (kép forrása: Vecsési újság)

A folyamatnak az sem tett jót, hogy a Fidesz vélhetően politikai megbízásokkal látja el  az ügyészséget-rendőrséget, egyes esetekben pillanatokon belül előállnak a politikai ellenfeleiket lejárató hajmeresztő vádakkal, míg a fideszes mutyikat a végtelenségig fedezik. Elég csak a trafikbűncselekményre, a választási csalásokra, vagy a Papcsák Ferenc környékén előkerült bizonyítékokra gondolni. Természetesen a kerület fideszes vezetői is számíthatnak a rendőrség megértésére, ha esetükben merülnek fel rokonoknak kiszervezett közpénzek, lenyúlt sportklubbok, tönkretett fasorok.

vezess.jpgKorábban is tényekkel igazoltuk, hogy az Ughy nevével fémjelzett időszakban jelentősen nőtt a bűncselekmények száma, de a statisztikáknál sokkal beszédesebb a lakók által megélt történetek. Hosszú hetekig volt beszédtéma, hogy a Havannán nyugdíjasok értékeit rabolják el a bűnözők, majd Pestszentimrén harapódzott el a besurranásos tolvajlás. Miközben számos közterületi eszközt és műremeket rongáltak meg (szobrok, játszótéri eszközök), addig a fideszes képviselők asszisztálása (egyes esetekben támogatása!!!) hozzájárult a Városőrség megszüntetéséhez, a Polgárőrségek ellehetetlenítéséhez.

(kép forrása: Vezess.hu)

Nyilvánvaló, hogy amíg nem lesz változás a politika világában, addig mi kerületiek nem lehetünk nyugodtak a biztonságunk tekintetében. Amíg a Fidesz, és a területért felelős alpolgármester - Lévai István Zoltán - nem vesz tudomást az állapotokról, és ostobábbnál ostobább javaslatokkal áll elő, addig nem várható javulás. Persze azt nem tudhatjuk, hogy havi 2 millió fixszel minket érdekelne-e a közbiztonság, mert a kerületben alig tartózkodó polgármestert, az álláshalmozó Ughy Attilát vélhetően nem érdekli.

De a lakosság tisztán látja: ez így nem mehet tovább!

Szólj hozzá