2013. dec 15.

„Döntéseimért Isten büntetését vállalom, avagy bőven jut a karácsonyfa alá…”

írta: Lmagazin
„Döntéseimért Isten büntetését vállalom, avagy  bőven jut a karácsonyfa alá…”

ughy110502.jpg

A hét egyik kiemelt híre hogy az állami cégek vezetőinek a 2 000 000.- Ft feletti jutalmukat vissza kell fizetniük. A kormányülésen elhangzott jelentésből kitűnik, hogy senki sem kapott olyan juttatást, amit nem jogszabály ír elő! Ennek ellenére a kormány kifejezett kérése, hogy jogszabályaiktól függetlenül az érintett cégek vezetői fizessék vissza a különbséget.

Vajon hogy fognak ebben a helyzetben dönteni a munkaügyi bíróságok?

Az országos hírekről áttérve szép kerületünk eseményeire sem kapunk megnyugtatóbb képet.

Ughy Attila emberei az általános elszegényedés ellenére az idén is játszi könnyedséggel vették fel „jól megérdemelt„  prémiumukat.

A Városgazda két vezetője Banyár László (5.760.000 Ft) és Péntek Tamás (5.280.000 Ft) prémiumra lesznek jogosultak az év végével. Kíváncsian várjuk, hogy lemondanak-e prémiumuk 2.000.000 Ft-os meghaladó részéről. A két szakember eddigi mérlege közel 1 milliárd forintos veszteség (cégcsoport szinten). Idén a csőd elkerülése érdekében a vállalat 600 millió tagi kölcsönt kapott a kerület adófizetők pénzéből!

banyár4_1.jpg

péntek.jpg

Részletes áttekintés:

Emlékezzünk vissza, hogy mi történt a Városgazdával ebben az évben. Nagyon sok botrány és szakmai melléfogás kísérte az ez évi teljesítést, tényleg csak a legemlékezetesebb ügyekből szemezünk.

Még év elején napvilágra került, hogy a Társaságnál súlyosan embertelen körülmények között sms-ben rúgják ki a munkavállalókat Az ügyből országos felháborodás, és törvénymódosítási kezdeményezés kerekedett, köszönhetően a méltánytalan városgazdás eljárásnak. Ezt követően a Városgazda leányvállalata, a TH18. Kft vezetőjének felelőtlen magatartása majdnem teljesen ellehetetlenítette a Csontváry utcai társasházat. A lakók több hónapnyi küzdelem árán tudták elzavarni a TH18. Kft-t. Kiderült hogy Csomó Tamás rendszeresen megbízásokat kilincsel ki várpalotai sógorának, és ez részben a Városgazdán keresztül folyik át. Ezzel a hírrel is megütöttük az országos média ingerküszöbét. Ahogy az is bekerült az oknyomozó riportokba, miszerint az önkormányzat valamint a Városgazda vezetése rendszeresen vásárol bort a cég Igazgatóságának elnökétől, Werner Pétertől. Nyáron a cég "sikeresen" nem szervezett diákmunkát, annak ellenére, hogy ezt a központi költségvetés 100%-ban támogatta volna.

A diákok még mindig jobban jártak, mint a Városgazdához tartozó Parkuszoda dolgozói, akiket Ughy Attila polgármester először ország-világ előtt mindenféle maffiózónak mondott el, majd a rendőrség megszüntette a nyomozást

Megemlíteném a TV18 feledhetetlen produkcióját, amikor a nyilvánvalóan magas nézettségű csatorna három napig ugyanazt az állóképet sugározta. Az pedig már szóra sem érdemes hogy a kerület rendes kátyúzása ez évben elmaradt. Civilizáltabb helyeken a fenti ügyek töredékéért azonnal repül a menedzsment, de az Ughy-féle fideszes városvezetés alatt ezért prémium jár a menedzsmentnek.

(http://lorincmagazin.blog.hu/2013/10/04/ughy embereinek bejött az élet)

Folytassuk áttekintésünket önkormányzatunk által oly nagyra becsült Városgazdánál. 2013-ban két vezető, Banyár László vezérigazgató és Péntek Tamás gazdasági igazgató kapott prémiumkiírást az Igazgatóságtól. Talán sokan nem ismerik a Városgazda belső életét, mindenesetre általában úgy néz ki, hogy az Igazgatóságba a kormányzó hatalom (jelen esetben a Fidesz) delegálja kizárólagosan a tagokat, míg a Felügyelő Bizottságokba delegáltat jelölhet az ellenzék is. Így utóbbiban számíthat a hatalom esetleg kényelmetlen, a visszásságokat napvilágra segítő kérdésekre.

Térjünk most vissza magára a prémiumfeltételekre. Banyár László esetében a Városgazda és a leányvállalatok eredményes működése az egyik részfeladat, miszerint érjék el az üzleti tervben rögzített eredményt (MSZE), amely a tavalyi 65 M Ft-os veszteséget követően idén elvileg 4 millió Ft-os nyereség lenne. Azt már mondani sem kell, hogy - és itt megint elnézést kell kérni a laikusoktól - ebben az évben is veszteségesre tervezte az üzleti eredményt Banyár, mínusz 13 millió forintra; tehát csak a kapott osztalék hozza egyenesbe a céget. A kiszivárgott hírek szerint a FEB ellenzéki MSZP-s delegáltja keményen nekiment a vezérigazgatónak, hogy csak akkor legyen felvehető a prémium, ha az üzleti eredmény is pozitív, de ez nem hatotta meg a fideszes cégvezetőt.

Tehát Banyár súlyosan veszteséges üzemi/üzleti eredmény mellett is jogosulttá válik a prémiumra. A prémiumfeladatok tervezésénél még azzal sem lehetett számolni, hogy a képviselő testület kormánypárti tagjai egy helyszíni kiosztású anyagban 600!!! millió forint tagi kölcsönt szavaznak meg a Városgazda Zrt.-nek.

Banyárnak egy másik prémiumfeltétele kapcsán azt kell biztosítania, hogy a cég ebben az évben 6,5 km járdát újít fel, vagy épít. Azonban ugyancsak úgy szólnak a belsős pletykák, hogy a szoci FEB - tag kimondatta volna, hogy csak akkor fogadja el a járda felújítási programot, ha ez minden műszaki szabványnak megfelel. Ez a javaslat sem ment át.

Banyár mindezen túl előíratta saját magának, hogy ebben az évben új teljesítményértékelési és ösztönzési rendszert kell bevezetnie, valamint egyes intézmény felújítási feladatokat el kell látnia.

A vezérigazgató mindezért a "teljesítményért" az alapfizetésén túl éves jövedelmének 80%-át veheti fel prémiumként, így összesen hozzávetőlegesen

17 000 000.- Ft-ba

kerül a kerületieknek. Hasonlítsuk gyorsan ezt össze a médiában nyilvánosságra hozott állami cégek vezetőinek keresetével?

http://lorincmagazin.blog.hu/2013/10/14ughy embereinek bejött az élet második rész

Döbbenetes? - Lélegzetelállító? - Keressük a szavakat???? Pedig nagyon egyszerűen levezethető a képlet a következőképpen. Az önkormányzati cégekre nem vonatkozik az a törvény, mely alapján most látszatra visszahívják a törvényesen kifizetett jutalmakat.

Az 1 milliárd forintos felhalmozott hiányt jutalmazzák kerületünkben, hiszen a fentebb megjelenített számok önmagukért beszélnek. Látható, hogy nem szakemberek kezében van a vezetés. A keresztbe foglalkoztatással, a baráti kapcsolatok forintosított ápolásával kifizetőhellyé változtatták a munkahelyeket.

A kerület lakosai nagyon bíznak abban, hogy mint polgármesterünk válaszolta az egyik lakossági fórumon a számára feltett kérdések összefoglalójaként, hogy „protestáns vallású emberként, ha Isten színe elé kell járulnia, és a polgármesterként eltöltött évekről számot kell adnia, mindenki nyugodjon meg, mert ha a döntéseiért büntetést kell kapnia azt vállalja”. – derék dolog, gratulálunk hozzá, bízunk benne.

Ennél azért egy kicsit korábban szeretnénk, ha valami csoda folytán szeretett népünk által választott miniszterelnök úrnak is számot kellene adnia polgármesterünknek arról, hogy miért hitvallása a kerületi vezetésnek, hogy minden kerületi lakos, aki nem fideszes érzelmű lop - csal és hazudik?- hiszen egészen mást látunk. Miért kellett a fent bemutatott számokat produkálva „hatékonyan „gazdálkodás címén a főváros és az ország minden pontjáról köztisztviselőket és városigazgatót alkalmaznia?

Szeretnénk a kerületi városvezetésnek a tudomására hozni, hogy azoknak az embereknek, akik nem divattemplomokba járnak, azoknak is van hite. Pár éve az intelligens emberek tiszteletben tartották embertársaik hitét. Mi hisszük, hogy az igazság utat fog törni magának párt hovatartozástól függetlenül, habár az is igaz, hogy amíg ilyen hatalmas különbségek vannak megélhetési lehetőségek között addig a becsapott nép által fizetett politikusoknak van mit halászniuk a zavarosban.

Szólj hozzá

fidesz hazugság polgármester prémium átverés pestszentlőrinc alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila; péntek tamás banyár lászló