2014. jan 24.

Csatornázás, de mennyiért?

írta: Lmagazin
Csatornázás, de mennyiért?

csatornázás 1 kicsi_1.jpg

Végre! Elkezdődött a csatornázás a XVIII. kerületben aminek igazán örülhetnénk is, hiszen világváros lévén elég kellemetlen a szagoktól nem mentes szippantást elviselni nap minden szakában. Arról nem is beszélve, hogy a szippantási díjat (kb. 8-10.000 Ft/hó ) akkor is fizetni kell, ha hónapokig sincs szükség a szennyvizes autóra.

A kerületben nagy vihart kavart, hogy úgy költenek el csatorna építésre ötmilliárd forintot, hogy abból egyetlen fillér sem jutott pestszentlőrinci vállalkozásnak, a legalább egymilliárd forintnyi hasznot hozó munkálatok jelentős hányadát úgy ahogy volt átpasszolták a felcsúti polgármesternek, Orbán Viktor egykori szomszédjának. Mondhatnánk, mindegy ki nyer az üzleten, örüljünk neki! Vagy mégsem?

Az érintett utcák lakói a közelmúltban szembesülnek azzal, hogy nekik kell vállalniuk az ingatlanjaik csatornára való rákötési költségeit méghozzá, ha a Városgazda ajánlatával élnek átlagosan 250-300 ezer forint költségen, ráadásul előre fizetve! Ugyanis az önkormányzati cég, 27940 forintért vállalja a tervezési feladatokat, ezen felül 9145 forintot számol fel a csővezeték méteréért. Az internetes keresőben számos magáncég ajánlata található, reklám nélkül például Érden a rákötésért méterenként csak nettó 4500 forintot kérnek, miközben a tervezés is csaknem fele annyiba, nettó 15 ezer forintba kerül. Csak egy kis keresgélés szükséges, hogy egyértelmű legyen a Városgazda díjai csaknem 200 ezer forinttal rövidítik meg a helyi lakosságot, miközben a céget a kerületiek pénzéből tartják fent (mondhatnánk talán olcsóbb lenne a vállalat, ha nem kellene évi tízmilliós jutalmakat kifizetni az ott alkalmazott fideszes haveroknak, de nem akarom eltéríteni az olvasó figyelmét).

Több fórumon kértem már és indítványozom ahol csak lehet, hogy a XVIII. kerület polgármestere tegye megfizethetővé a rákötési költségeket, ha kell írja elő, hogy a Városgazda ne kérhessen többet a munkálatokért, mint a többi vállalkozó. Csepelen ezt megtették, ott sikerült 200 ezer forint alatt tartani az árakat, még a rosszabb adottságú telkek esetében is! Ha van egy ügy, amiben a helyi hatalom számíthat az ellenzék együttműködésére, ez biztosan az az eset, mert közös érdekünk, hogy sok éves várakozás után a csatornázás az egész kerület siker története legyen.

Rózsa Zsolt

Szentimre kertváros képviselő jelöltje, MSzP

 

 

 

Szólj hozzá

mszp csatornázás rózsa zsolt szent imre kertváros