2014. már 11.

Kucsák ultimátumot kapott. Lesz vita.

írta: Lmagazin
Kucsák ultimátumot kapott. Lesz vita.

fuss laci.jpg

Szerdán 18:00-tól nyilvános vitát rendeznek a Zila Kávéházban. Téma az oktatás. Akik vitatkoznak Kunhalmi Ágnes, a Kormányváltás kerületi jelöltje, és Kucsák László, fideszes oktatáspolitikus, már ha el mer jönni.

Nyilvános vitára hívta Kunhalmi Ágnes kerületi fideszes vetélytársát. Téma az oktatás. A szakmai vita különösen aktuális, hisz a pedagógus életpálya modell, a pedagógus portfólió, az iskolák államosítása, a KLIK és a Pedagógus-kar létrehozása mint mind olyan kérdés, amely az elmúlt négy év kormányzati döntéseinek eredménye.

Az oktatási rendszer felelőtlen átalakításának kerületünkben számos kézzel fogható jele volt. Csak emlékeztetőül pár fontosabb momentum. 300 kerületi gyermeknek nem volt hely tanévkezdéskor, majd úgy adtak át szeptember elsején iskola bővítést, hogy még padok sem voltak. A sort a fizetés nélkül maradt technikai dolgozók folytatták. Sajnos az a faramuci helyzet is a XVIII. kerületben esett meg, hogy úgy osztályoztak félévkor gyermekeket matematikából, hogy még nem jöttek meg a matek könyvek. Összességében kijelenthető: lenne miről beszélni.

Kucsák gyáva, és kifogásokat keres.

Csakhogy a jelek szerint Kucsák László gyáva, és kifogásokat keres. Közleményében (amelyet az adófizetők pénzéből fenntartott önkormányzati média és annak sajtófőnöke Hüse Marianna sajtófőnök szolgaian átvett) az alábbi érvet mondja, miért nem megy el a vitára. Idézzük:

Kunhalmi Ágnesnek is tisztáznia kell a kerületben élők előtt, hogy az MSZP vezetése mit tud arról, honnan vannak Simon Gábor eltitkolt százmilliói.

Laci baj van!

A jelek szerint Kucsák László párttársai nem olvasták közleményét (Ejnye Hüse Mariann). Az elmúlt napokban hetekben és hónapokban Kucsák számos kormánypárti képviselőtrása ült le szakmai vitára Kunhalmi Ágnessel. Ezek a viták ráadásul szinte mint a kormánypárti médiákban zajlottak. (Kossuth Rádió, M1, Hír Tv.).

Íme pár példa:

Kossuth rádió múlt héten. Vita partner Mich József

 

M1 Ma reggel

Mint a fenti példákból is látható, Kucsák kifogása nem áll meg.

 

Mitől fél valójában Kucsák?

Miután a Napnál is világosabb, hogy a "Simon-kifogás" nem jó, így más okot kell keresni Kucsák László gyávaságának hátterében. Sokan gondolnák, hogy az elmúlt négy év után nem mer a volt kollégák szemébe nézni. (Információink szerint a kerületi pedagógusok megüzenték neki hogy árulónak tartják) Ez is lehet az egyik ok. Kormánypárti forrásaink szerint azonban sokkal jobban fél attól, hogy a média nyílvánossága előtt kell válaszolnia arra a kérdésre, hogy vajon miként fordulhatott elő, hogy a nevével jelzett Bogármese előadással több, mint öt ezer kerületi gyermeket használtak fel egy 50 milliós sikkasztáshoz. (Mint arról számos média - a Hüse Mariann által vezetett önkormányzati nyílván nem - beszámolt 12 ezer forintos jegyárakon tartottak gyermekelőadást több, mint 5 ezer kerületi gyermeknek. A rendezvény ötletgazdája Kucsák László volt. Az eredmény egy több, mint 50 milliós sikkasztás.)  

Kucsák ultimátumot kapott, lesz vita.

Városházi forrásaink megerősítették, Kucsák László egyértelmű ultimátumot kapott a Fidesz vezetésétől. Meg kell jelennie a holnapi vitán, és más kormánypárti szakpolitikus társait követve meg kell védenie az elmúlt négy év kormányzati döntéseit.

Kíváncsian várjuk.eleget tesz-e főnökei elvárásának.  

Szólj hozzá

hazugság alkalmatlanság kucsák pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló gyáva Kucsák Hüse Mariann pedagógus vita