2014. már 26.

nagy a tét!

írta: Lmagazin
nagy a tét!


plakát1.jpg

Ha hinni lehet a helyi közvélemény kutatásoknak (és miért ne lehetne?), kerületünkben az Összefogás jelöltje, Kunhalmi Ágnes áprilisban meg fogja nyerni az egyéni képviselői posztért folyó versenyt. Ez azonban semmiképpen nem jelentheti azt, hogy a demokratikus Magyarországért aggódók nyugodtan hátradőlhetnének, és a vélt győzelemre tekintettel akár távol is maradhatnának a voksolástól.

Az egész országot tekintve ugyanis kevésbé rózsás a helyzet. Az Összefogás pártjainak égető szükségük van minden egyes, a pártlistára leadott szavazatra, sőt az egyéni jelöltre, Kunhalmi Ágnesre a győzelemhez szükséges 50 %+1 szavazaton felül leadott, un. töredékszavazatokra is. Ezek a szavazatok a kompenzációs listán további mandátumokat hozhatnak az Összefogás pártjainak.

A tét nagyon nagy. A Fidesz esetleges választási győzelme azt jelentené számukra, hogy a választók utólag elfogadják mindazt, amit a kétharmados parlamenti többség az elmúlt négy évben a demokratikus rendszer lebontása, egy fél-diktatórikus államrend megteremtése érdekében elkövetett.

Egy esetleges Fidesz győzelem azt jelentené, az emberek egyetértenek egy korlátlan hatalmi rendszerrel, amely pillanatnyi érdekei szerint alakítja a törvényeket, szabja át az alkotmányt, veszi el az emberek vagyonát, vállalkozási lehetőségeit és adja oda a hatalmat feltétel nélkül kiszolgáló talpnyaló seregnek. Egy olyan politika kapna ezzel utólagos igazolást, amely az ország erőforrásait saját gazdasági holdudvarának megtollasodására használja, elszegényíti az emberek többségét és elveszi felemelkedésük esélyét. Kizárja a nyilvánosságot a köz ügyeiből, feltétlen kiszolgálójává teszi a közszolgálati rádiót, televíziót, nem hagy beleszólást még a helyi ügyek intézésébe sem, központosító törekvéseivel meghatározva az emberek mindennapi életét.

Egy esetleges Fidesz győzelem a XIX. századba lökné vissza Magyarországot, végleg felszámolva az esélyt, hogy valaha is felzárkózhassunk Európa fejlettebb részéhez. Ezért nem elég, ha más pártra szavazunk, mint a Fidesz! Az összefogás jelöltje ad esélyt a minden eszközzel megtámogatott Fidesz jelölt legyőzésére. Nem elég, ha mi magunk gyakoroljuk állampolgári jogainkat. Meg kell győznünk az ingadozókat, a közömböseket, hogy április hatodikán szavazzanak az Összefogás jelöltjére! Mert ez az emberek többségének érdeke, saját magunk, gyermekeink és unokáink élhető jövőjének biztosítéka. 

Szólj hozzá