2014. már 29.

Visszakérnek a felcsúti polgármester nyereségéből a XVIII. kerületben

írta: Lmagazin
Visszakérnek a felcsúti polgármester nyereségéből a XVIII. kerületben

A Mészáros és Mészáros Kft. elnyerte a XVIII. kerületi csatornázási munkákra kiírt ötmilliárd forint értékű közbeszerzést, ezzel kiszorítva a helyi vállalkozókat és munkásaikat. Szaniszló Sándor, az MSZP fővárosi képviselője és volt kerületi alpolgármester az alábbi levélben kért segítség a kerület éhező gyerekeinek Mészáros Lőrinctől az így realizált nyereség alig 4%-a erejéig. A több mit egy hete elküldött levélre cikkünk megjelenéséig válasz nem érkezett (forrás 168 óra).
Mészáros és Mészáros Kft.

Mészáros Lőrinc ügyvezető úr
(Felcsút polgármestere)
részére

Budapest, 2014. március 20.

Tárgy: gyermekétkeztetés

Tisztelt Ügyvezető Úr!
Tisztelt Polgármester Úr!

Budapest XVIII. kerületében az Ön cége nyerte el néhány hónappal ezelőtt a csatornázási munkálatok nagy részét, amelynek a kivitelezése most is folyik. Talán ismeretlen Ön előtt, hogy a XVIII. kerületben – akárcsak Magyarország minden vidékén – az utóbbi néhány évben nagyon sok család elvesztette a megélhetését, hiszen a helyi kisvállalkozások százai mellett, olyan nagy múltú cégek is tönkrementek, mint a Malév, vagy a Dunaferr, amelyek valódi (és nem köz-) munkát és megélhetést biztosítottak a kerületben élőknek. Csak az utóbbi két vállalat bezárása miatt, hozzávetőlegesen 2700 munkavállaló és családja maradt jövedelem nélkül, legtöbben még a törvény által meghatározott végkielégítésüket sem kapták meg.



A helyi pedagógusok becslése szerint napjainkban az ezret is elérheti azon XVIII. kerületi gyerekek száma, akik nem jutnak az óvodai és iskolai időszakon túl elegendő élelmiszerhez. Számukra a nélkülözés, különösen a hétvégeken és a szünidők alatt súlyos, amikor nem részesülhetnek közétkeztetésben.

A XVIII. kerületben régi hagyomány, hogy azok a vállalkozások, amelyek közösségi megrendelést nyernek el és jelentős közpénzből végeznek munkát, nyereségük egy részét valamilyen helyi közérdekű célra fordítják. Tekintettel arra, hogy az ötmilliárd forintos csatornázási munkálatokból furcsa módon egyetlen kerületi vállalkozás sem részesülhetett, kérem Önt, hogy a cége innen, Budapest XVIII. kerületéből származó több százmilliós nyereségéből vállalja fel egy éven át az éhező kerületi gyermekek hétvégi és a szünidei étkeztetésének kiadásait, 40.000.000 millió forint erejéig. Amennyiben szükség lenne rá, a karitatív tevékenység megszervezésében örömmel felajánlom a magam és a közösségem aktív részvételét.

Megtisztelő válaszát várva:

Szaniszló Sándor
fővárosi képviselő,
volt kerületi alpolgármester
Szólj hozzá

polgármester jótékonyság szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre