2014. júl 16.

Milliókat utazgattak el a kerület fideszes vezetői

írta: Lmagazin
Milliókat utazgattak el a kerület fideszes vezetői

petrovai l.jpg

Milliókért utazgatott külföldre az utóbbi években Pestszentlőrinc vezetése, hogy például a napfényes spanyol tengerparton vegyenek részt a Havanna lakótelepen élőkkel kapcsolatos konferencián. A költségek nyilvánosságra hozását azonban nem sietik el: húzzák az időt.

Bár Ughy Attila polgármester ígéretet tett az ügy tisztázására, egyelőre sajtóperek indításán túl, mintha csak időnyerésre játszana. Kerületünk több uniós projektben vállalt szerepet, ám a fideszes vezetés eddig nem adott választ arra, milyen eredményt várhatunk ezektől. Az biztos, hogy a Havanna lakótelepen élők identitásáról tartottak már konferenciát a népszerű üdülőhelyen, a napfényes Malagán is.

A Blikkben kitört botrányt követően a kerület vezetése ígéretet tett arra, hogy a külföldi utazásokkal, konferenciákkal kapcsolatban minden adatot nyilvánosságra hoz, és tisztázza a felmerült kérdéseket. Petrovai László, a Párbeszéd Magyarországért kerületi képviselője közérdekű adatigényléssel fordult a város vezetéshez, amelyben kérte a már lezárt, és a még folyamatban lévő uniós projektek elszámolásának nyilvánosságra hozatalát. A jogszabályok erre alapesetben 15 napot adnak, ám, a helyi hatalom időhúzásba kezdett, és újabb 15 nappal kitolta a határidőt.

Petrovai László az ügy kapcsán lapunknak elmondta, hogy az adatok részleges nyilvánosságra kerülése óta megismert információk alapján egyelőre pozitív várakozással, ugyanakkor fokozódó kíváncsisággal várja az elszámolásokat. „Abban bízom, hogy az elszámolások feltárják a kerületünkön átfolyatott nem csekély összegű EU-s pénz, és a hozzá kapcsolódó, kerületi költségvetésből finanszírozott önrész elköltésének részleteit” - mondta. Így megismerhetjük, mennyit emésztett fel a programok menedzsment-költsége, a terembérletek, nyomdaköltségek és reprezentáció, mennyit és kik utaztak belőle, milyen szakértői anyagok, tanulmányok elkészítését finanszírozta belőle a kerület vezetése. És az is kiderül, ezekhez képest mennyi jutott tényleges helyi programok finanszírozására.

 

Szólj hozzá

pm alkalmatlanság utazgatás pestszentlőrinc pestszentimre petrovai lászló