2014. aug 29.

Bezár a repülős Mc Donald's is

írta: Lmagazin
Bezár a repülős Mc Donald's is

mc an2 ancsa kicsi.jpgAz iskolakezdéssel egyidőben, szeptember elsejével bezárják az utolsó pestlőrinci gyorséttermet a Lőrinc Centernél lévő Mc Donald's-ot. A csaknem húsz éves, piros repülős vendéglátó hely sok ezer kerületi fiatal számára szerzett korábban feledhetetlen élményeket, hiszen az AN2-es repülő gyermekbaráttá átalakított belseje egyedülálló terepe volt a szülinapi zsúroknak.

Néhány évvel ezelőtt már bezárt a Lőrinc Centerben lévő Pizza Hut is, de ez a döntés igazi nagy csapást jelent a környék számára, mivel az étterem a kerület legnépszerűbb találkozási pontja, egyaránt kedvelt a fiatalok, a családok és az üzleti megbeszélést szervezők számára is. Az Üllői útnak ezt a részét eddig kevésbé sújtotta a kerület központjában tapasztalható elkeserítő hanyatlás, az egyik legnagyobb kereskedelmi egység mostani kiesésével viszont a dolgok bizonyosan rossz irányt fognak venni. Úgy tudjuk a Lőrinc Centerben lévő papírüzlet napjai is meg vannak számlálva, az üzemeltetők elmondása szerint félévente mennek tönkre a kerületi kereskedők, új bérlőket találni pedig egyre nehezebb.

Bár a kapcsolatfelvétel megtörtént a XVIII. kerületi önkormányzat továbbra sem látja elérkezettnek az időt arra, hogy közbelépjen a helyi kiskereskedők megmentése érdekében. A napról napra élő boltosok elmondása szerint már az is sokat segítene, ha a nehéz helyzetre tekintettel a fideszes elöljáróság csökkentené a rájuk nehezedő építmény és telekadókat, vagy támogatást adna a kerületi munkahelyet teremtő vállalkozások számára. Sokan abban bíztak, hogy a közelgő választások majd fogékonyabbá teszik a helyi hatalom képviselőit a kéréseik meghallgatásában, de csalódniuk kellett. Mivel újabb gyorsétterem üzemeltető megjelenése az önkormányzat segítő készségének a hiányában szinte bizonyosan kizárt, hamarosan birtokba veszi az enyészet a piros repülőt és annak a környékét is.

Szólj hozzá

fidesz mc donalds pestszentlőrinc pestszentimre gazdátlanság