2014. sze 04.

A Liberálisok kiállnak a közmunkások érdeke mellett

írta: Lmagazin
A Liberálisok kiállnak a közmunkások érdeke mellett

fotó 1 (6).JPG

Popper Gábor önkormányzati képviselő-jelölt, a Magyar Liberális Párt országos ügyvivője kedd hajnalban szolidaritást vállalva a megalázó helyzetben lévő és alulfizetett közfoglalkoztatottak helyzetével, közmunkásokkal közösen szedett szemetet Pestszentlőrincen.

„A hangzatos ígéretek és együttérző szavak helyett elsőként beszéljenek a tettek” – mondta Popper Gábor önkormányzati képviselő-jelölt, aki szeptember 2-án hajnalban csatlakozott a pestszentlőrinc-pestszentimrei közfoglalkoztatottak egy csoportjához és velük szolidaritást vállalva önkéntesként részt vett a korai szemétgyűjtésben.

A képviselő-jelölt szolidaritási akciójával fel kívánta hívni a figyelmet arra, hogy a Magyar Liberális Párt ellenezi a modern rabszolgaság közmunkaprogramokban újjáéledő intézményét, mert a Liberálisok álláspontja szerint a közfoglalkoztatás nem vezeti vissza a leszakadó rétegeket a munka világába, csak kiszolgáltatottá teszi őket.

Popper Gábor – aki a Liberálisok, az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció, és a Szociáldemokraták közös önkormányzati képviselőjelöltje a 18. kerület 10.számú választókörzetében - ígéretet tett arra, hogy ha a demokratikus ellenzéki összefogás nyeri meg az őszi önkormányzati választást Pestszentlőrinc-Pestszentimrén, akkor a „A gondoskodó kerület” című közös választási programjuk szellemében érdemi lépéseket tesznek a közfoglalkoztatottak helyzetének javítására.

Szólj hozzá

közmunka gondoskodás közfoglalkoztatás pestszentlőrinc pestszentimre Liberálisok Popper Gábor