2014. sze 08.

Szétverték az ellenzéki rendezvényt a Bókayban

írta: Lmagazin
Szétverték az ellenzéki rendezvényt a Bókayban

balhé_1.jpg

Fekete ruhás biztonsági őrök erőszakkal vetettek végett a Bókay kertben megrendezett Szeptemberi Kóstoló rendezvény ellenzéki sátrában tartott rendezvénynek.

A kerületi demokratikus ellenzéki pártok közös sátorban várták a Bókay kertben megrendezett Szeptemberi Kóstolón az érdeklődőket. A pártok aktivistái sokat készültek a rendezvényre, és több, mint 300 vendéget láttak vendégül a nap folyamán. A sátorban bemutatkozott a hat demokratikus párt által  támogatott 14 önkormányzati képviselő jelölt, és Szaniszló Sándor polgármester jelölttel is találkozhattak az érdeklődők.

A hatalomnak nem tetszett.

Délután, a nagyszínpadi szünet alatt zenekar szórakoztatta az ellenzéki sátor vendégeit. Minden bizonnyal a tömeg, és a jó hangulat szúrt szemet a kerület vezetésének akik fizetett biztonsági őrökkel veretették szét a demokratikus ellenzéki összefogás jó hangulatú és békés rendezvényét szeptember 6-án a Bókay-kertben. A Fideszes városvezetés antidemokratikus intézkedése a pártállami diktatúra legsötétebb éveit idézi. A Szeptemberi Kóstolón történtek is bizonyítják, hogy az egykor még rendszerváltó Fidesz mai szellemisége az egész országban, beleértve a 18. kerületet is, az államszocialista rendszer szellemi kulturális, és szemléletbeli örökségén alapszik.

Az ügy különös pikantériája, hogy miután áramtalanították az ellenzéki rendezvényt, a színpadon (bár ugyan a programban nem szerepelt) hosszasan invitálták a vendégeket a Fidesz sátrába, ahol a rendezvényt szétverető Ughy Attila és a Fidesz-KDNP egyik képviselő jelöltje várta az érdeklődőket.

 

 

Szólj hozzá

fidesz ughy attila lévai istván zoltán felelőtlenség attila;ughy attila; kucsák lászló