2014. dec 09.

A korrupcióellenes Világnap margójára

írta: Lmagazin
A korrupcióellenes Világnap margójára

20_ezresek.jpg100 milliárd forintot kénytelen Magyarország Brüsszel számára visszafizetni az autópálya építések odaítélése során tanúsított svindliségek miatt, hozta nyilvánosságra az Európai Unió illetékes szervezete. Bár az Orbán kormány figyelmét már három éve felhívták arra, hogy baj lesz ha csak fideszes hátterű cégek részesülhetnek a közösségi útépítések hasznából, a kormány nem zavartatta magát. Most majd fizetni kell, méghozzá kamatostól és nagy biztonsággal kijelenthető, hogy most sem azok járnak rosszul, akik pártpénztárnoki táskákban titkos találkahelyekre hordták a visszacsurgatott pénzeket.

Magyarországon a korrupció nem rendszerhiba, hanem a rendszer szerves velejárója - hangzott el ma a korrupcióellenes Világnapon - ahol a fideszes hatalom kedve szerint jutalmazza a hozzá hű kiskirályokat, miközben az Országgyűlésben ugyanez a hatalom jövő évtől elvonja a szociális támogatások nagy részét. Ide értve a lakhatási támogatást, a közgyógy ellátást és az álláskeresési támogatást, közel 430 milliárd forintot kivéve az emberek zsebéből.

A családok közötti jövedelmi különbségek közben magasabbak, mint bármikor a világháború óta. Hétről hétre kiderül, hogy fél év alatt 300 millió forinttal nőtt a felcsúti csoda vállalkozó bankbetéte, de fedezet nélkül százmilliókkal gazdagodtak Rogánék, Lázárék, Szíjártóék, Giró Szászék és még akikről nem értesült a közvélemény. Eközben kiderült, hogy a CBA egyik vezetője 300 millió forintos kocsival jár a napi ügyeit intézni, amire Orbán csak annyit mondott, hogy innen is látszik, hogy növekszik a jólét Magyarországon.

 

Szólj hozzá

fidesz korrupció Orbán