2014. dec 31.

Már fizetünk is az MO használatáért

írta: Lmagazin
Már fizetünk is az MO használatáért

fizetos-m0.jpgTérképeket tettek közzé a megyei matricákkal használható útszakaszokról - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NUSZ) kedden az MTI-vel, miután megjelentek a Magyar Közlönyben az útdíjfizetési rendszer átalakításáról szóló rendeletek. Az új rendszerben segítenek eligazodni a megyei térképek, ezeknek köszönhetően az autósok felmérhetik, mely úthálózati szakaszokon jogosultak egy adott megyei matricát használni. A térképek elérhetők, letölthetők a kormany.hu, a nemzetiutdij.hu, az utinform.hu weboldalakon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. táblákkal segíti az autósokat. Ezek az M1, M3, M7 Budapestről kivezető szakaszain az utolsó díjmentesen használható csomópont előtt figyelmeztetnek majd arra, hogy mekkora távolságot követően következik a fizetős autópálya-szakasz. Az M0-s autóúton az irányjelző táblák informálnak a díjköteles útvonal kezdetéről az arra való ráhajtás előtt, így az autósok a díjköteles szakasz előtti utolsó csomóponton keresztül elhagyhatják az autóutat. A közlemény szerint türelmi idő is segíti a közlekedőket, hogy megszokják, egy adott megyében mely szakaszokon érvényes a megyei matrica. Átmeneti rendelkezésként azok az autósok, akik a díjköteles szakaszokat jövő januárban matrica nélkül használják, mentesülhetnek a 14 875 forintos pótdíj megfizetése alól, ha legkésőbb február végéig a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodájában a szolgáltatási díj megfizetése mellett (1470 forint) az adott szakaszra érvényes megyei vagy országos éves matricát váltanak.

A XVIII. kerületieket leginkább hátrányosan érintő rendelkezéseket a lakosság legnagyobb döbbenetére megszavazta a helyi fideszes országgyűlési képviselő Kucsák László is, aki annyira sem méltatta a választóit, hogy elmenjen a témában összehívott rendkívüli parlamenti ülésre. Ugyanígy nem vett részt a kerületi képviselő testületi ülésen sem, holott jelen helyzetben Ő lenne az egyetlen hivatalos személy, aki érdemben tehetne az ép belátással nehezen megmagyarázható pénzbeszedés megakadályozása ügyében.

 

 

Szólj hozzá

fidesz átverés kucsák lászló Mo