2015. máj 02.

Marad a boltzár a nyaralóhelyeken is

írta: Lmagazin
Marad a boltzár a nyaralóhelyeken is

bezart_bolt.jpgEnyhítés helyett még tovább szigorította a fideszes többség az üzletek vasárnapi kötelező bezárásáról szóló törvényt, amelyet kiterjesztettek immár a külföldiek által leggyakrabban látogatott örökségvédelmi területekre is. A nyári turistaszezon közeledtével egyre több idegenforgalomban érintett polgármester keresi fel az országgyűlési képviselőjét - mindhiába. Bár a törvény lehetőséget ad arra, hogy "a település sajátosságaira, különösen az idegenforgalom kiszolgálásának igényére" tekintetel lehetőség legyen vasárnap is kinyitni, a Varga Mihály vezette nemzetgazdasági minisztérium minden kérelmezőnek ajtót mutatott.

- Még el sem kezdődött az igazi szezon, de szombaton már hosszú sorok álltak az üzletek előtt - mondta Balassa Balázs Szigliget polgármestere, aki szerint zűrös helyzetekre kell nyáron számítani, különösen a Balaton parti nagy forgalmat lebonyolító településeken. A nehezen megérthető rendelkezések óriási anyagi kárt okoznak a helyi kereskedők számára, mert a hétvégi turisták nem a Balatonnál fognak vásárolni, hanem indulás előtt a nagyobb szupermarketekben.

A törvény ellen a kormánypárt színeiben megválasztott polgármesterek is lázadnak, de egyelőre sem az informális csatornák, sem a hivatalos kérelmek nem képesek elérni a drákói szigor puhulását. - A családi üzletek nem tudják ellensúlyozni a központi helyen lévő, nagy kapacitású boltok bezárását, a kis vállalkozások nem tudják kiszolgálni az embereket - vitatkozik a helyzettel Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere, mindhiába.

A cikkünkben leírtakkal kapcsolatban szívesen vennénk a boltbezárásokat fenntartások nélkül megszavazó Kucsák László, fideszes képviselő véleményét, sajnos a XVIII. kerületi honatya immár ötödik éve nem reagál a megkereséseinkre.

kucsak_897.jpg

Szólj hozzá

fidesz alkalmatlanság xviii kucsák lászló boltzár