2015. jún 10.

Megszépül a Lőrinci Piac környéke

írta: Lmagazin
Megszépül a Lőrinci Piac környéke

szs_piac_virag_kicsi.jpgA pestlőrinci fővárosi képviselők közös lobbizása sem volt elég ahhoz, hogy a kerületek között kiosztott 253 millió forintból jusson a Lőrinci piac előtt lévő, évek óta elhanyagolt terület rendbetételére. Az utóbbi öt év során a kormányzati megszorítások óriási összegeket vontak el Budapesttől és a kerületektől, így a megszerezhető forrásokért napi harcot kénytelenek vívni a főleg polgármesterekből álló fővárosi képviselők.

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület szocialista képviselője a pénzügyi bizottság elnöke külön indítványban is kérte, hogy a pályázati keret minimális átcsoportosításával legalább 10 millió forint támogatást szavazzanak meg a parkosításra, különös tekintettel arra, hogy az önkormányzat egy kiváló pályázatot nyújtott be.

- Azt kellett tapasztalnunk, hogy nincs összetartás a kerületek között, a kért támogatás helyett be kellett érnünk egy ígérettel, hogy októberben a Tér-köz pályázat kiosztása során számíthatunk valamennyi kárpótlásra. Addig is a XVIII. kerületi vezetés virágládákat rak ki a területre, ami a nyári hónapokra szebbé, gondozottabbá teszi a piac környezetét - mondta Szaniszló Sándor hozzátéve, hogy ősszel újrakezdi a hivatali kopogtatást fővárosi támogatás megszerzése érdekében.

Szólj hozzá

18 parkosítás szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre Lőrinci Piac