2015. sze 17.

Kézben cipelik a kerekesszéket

írta: Lmagazin
Kézben cipelik a kerekesszéket

hatar_ut_3i.jpgEgy év késlekedést követően lassan utolsó heteibe érkezik a Határ Úti metró környékének a rendbetétele. A fővárosi honlap tájékoztatása szerint "a 42-es, az 52-es villamos és az 50-es villamosok végállomásánál a peronok díszkőburkolatot kapnak, a megállókban utasváró épül, az utasok a FUTÁR utastájékoztató berendezéseiről tájékozódhatnak az aktuális forgalmi információkról. A fel- és leszállást magasított peronszegélyek teszik könnyebbé, az utasbiztonságot színezett burkolóelemek segítik. Az 50-es villamos peronjához csatlakozó  gyalogosaluljáró előtti terület is a peronéhoz hasonló díszkőburkolatot kap."

- Ami készül valóban látványos, csakhogy a tervezés során kifelejtették a határ úti metró lejáratához vezető lépcsősor akadálymentes rámpával való felszerelését, így kerekesszékkel továbbra is óriási erőfeszítés a metró igénybevétele. - mondta a beruházást bejáró Szaniszló Sándor, szocialista fővárosi képviselő.

- Nyolc éve vagyok mozgássérült, ezt a metrót csak a feleségem segítségével tudom igénybe venni úgy, hogy én a korlátba kapaszkodva felhúzom magam két kézzel, Ő pedig cipeli utánam a lépcsőn fel és le a kerekesszéket - mutatja a mozgásukban gátolt közlekedők mindennapi küzdelmeit a Pesterzsébeten élő Borbély János, aki szerint ennyi pénz elköltése után két rámpán már nem lenne szabad takarékoskodni.

Szaniszló Sándor elmondása szerint évek óta érkeznek kérések a főváros illetékes vezetőihez, mivel a 3-as metró több állomását sem tudják egyedül közlekedő kerekesszékes utasok igénybe venni. A Határ Úti metró esetében a folyamatban lévő korszerűsítés jó alkalom a hiányosság megszüntetésére, ezért a képviselő levélben kérte a főpolgármestert a hiányzó rámpa pótlólagos megrendelésére.

Szerkesztőségünk csak szurkolni tud az ügy sikeréért.

Szólj hozzá

metró főváros szaniszló sándor