2016. már 01.

Kucsák megszavazta Matolcsy 5 milliós fizetését!

írta: Lmagazin
Kucsák megszavazta Matolcsy 5 milliós fizetését!

kucsakmatolcsy.jpg

Kerületünk szavazógépe, Kucsák László, megszavazta azt a fideszes törvénymódosítást, amivel havi 5.000.000 forintra emelik Matolcsy György, MNB elnök fizetését. Felmerül a kérdés, hogy az egykori kerületi iskolaigazgató csak pártutasítást hajtott végre (a történelem során nem először), vagy meggyőződésből támogatja, hogy az unortodox gazdaságpolitika vezéralakja több, mint 20x nagyobb havi fizetést kapjon egykori tanárkollégáinál.

A történet másik szála, hogy Kucsák László azt is kinyilvánította a szavazatával, hogy az embereknek nincs joguk megismerni, a Magyar Nemzeti Bank által támogatott alapítványok, (Pallas Athéné Alapítványok) mire költötték, költik azt a 260.000.000.000 Forint, igen jól látja: KETTŐSZÁZHATVAN MILLIÁRD FORINTOT, amit az MNB juttatott nekik oktatási és tudományos célokra! Pontosan a mai napig nem tudjuk, hogy mire költik a pénzt, annak ellenére, hogy a Fővárosi Ítélőtábla december 8-án hozott jogerős ítéletével, arra kötelezte az alapítványok közül hármat, a 60 milliárd forintos vagyonú Domus Animae-t, az 50 milliárdos Domus Concordiae-t és a 48 milliárdos Domus Scientiae-t, hogy adják ki a köz­érdekű adatigényléssel kért adatokat, mivel az MNB által juttatott forrás közpénznek minősül. Az MNB luxus költekezéseit ismerve (Kastélyvásárlás, méregdrága zongora vásárlás, a piaci ár többszöröséért megvett irodaház stb…) joggal szeretnék tudni az állampolgárok, hogy a támogatott alapítványok ugyanilyen luxus költekezést folytatnak-e a magyar emberek adóforintjaiból.

A Kucsák László és fideszes haverjai által elfogadott törvény, fittyet hányva a saját alaptörvényükre többek között, ezeket az adatokat titkosítja hosszú évekre.

Hogy mennyi pénz a 260.000.000.000 forint az szeretnénk néhány példával illusztrálni: 2015-ben az állam az alapfokú oktatásra (összes magyarországi általános iskola fenntartása, működtetése, általános iskolai tanárok, dolgozók egész éves fizetése) 203.000.000.000 forintot tervezett elkölteni, vagy a teljes magyarországi háziorvosi és gyermekorvosi ellátórendszerre 110.000.000.000 forintot, vagyis kevesebb, mint a felét kapja ennek az összegnek.

Kucsák László ma ismét szembe köpte a kerületi lakosok többségét és bebizonyította, hogy a pártérdek mindenek felett áll számára.

kucsak_matolcsy_5_millio.png

Szólj hozzá

árulás bűncselekmény hazaárulás matolcsy pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló 5 millió fidesz-kdnp