2016. sze 05.

23 kilométer bringaút épül

írta: Lmagazin
23 kilométer bringaút épül

ughy_noi_bringa.pngAz augusztus végén elfogadott fővárosi tervek szerint a XVIII. kerületből a Kettős Kőrös és a Szálfa utca nyomvonalán, részben a Péterhalmi erdő mellett kerekezve lehet eljutni Pesterzsébeten és Soroksáron át Csepelig, illetve a másik irányban Kőbányán és Rákospalotán át egészen Gödöllőig. Az Uniós forrásból megvalósuló 6,2 milliárd forint értékű pályázat ráadásul 100 százalékos támogatású, így a résztvevő kerületeknek egyetlen forintjába sem kerül. A hír valóban változást hozhat a XVIII. kerületiek számára, ahol a becslések szerint 10-12 ezer lakos közlekedne rendszeresen biciklivel, ha biztonságosak lennének hozzá a feltételek.

A várhatóan 2019-re elkészülő fejlesztésekkel kapcsolatban a pestlőrinci médiában a helyi vezetők azt is elképzelhetőnek tartották, hogy előbb utóbb németországig is elkerekezhetünk, a nagy lelkesedésben Ughy Attila polgármester (lásd a Városkép fotóján) néhány protokoll kép erejéig egy hölgy ismerősétől kölcsön kapott női bringára is felpattant.

XVIII. kerületi szempontból a fejlesztési tervek legnagyobb hiányossága az, hogy csak a keresztirányú, főleg a szabadidős kerékpáros közlekedés lesz biztonságos.  Az igazi áttörést az jelentené, ha a belváros irányába épülnének bringautak, amelyek kiválthatnák a szokásos hétköznapi elfoglaltságokhoz kötődő közlekedési igényt.

Szólj hozzá

kerékpárút ughy attila xviii pestszentlőrinc pestszentimre