2016. nov 28.

Nagy a baj a Horrorkórházban

írta: Lmagazin
Nagy a baj a Horrorkórházban

16_6_delpesti_mosdo_kep.jpgÖt napon át senki sem kereste azt a beteget, sem a kórház, sem pedig a hozzátartozók, akit vasárnap találtak meg holtan a délpesti Jahn Ferenc kórház 9. emeleti mosdójában. A nyugdíjas korú áldozat még kedden lett rosszul a lepukkant mellékhelyiségben, hiába tartózkodott éppen egy kórházban nem jött segítség, hogy megmentsék az életét.

A döbbenetes esetre még országosan sem volt példa, a helyzet jól mutatja hova sülyedt a magyar egészségügy, aminek a XVIII. kerületieket is ellátó kórháza a Jahn Ferenc a legalját jelképezi. A súlyos helyzetet egyszerre vizsgálja az ÁNTSZ és a hatóságok, akik minden bizonnyal feltárják, hol hibázott a kórház vezetése, ahol nemcsak meghalnak a betegek, de öt napig meg sem találják őket!

Az eset szomorú mellékszálaként bebizonyosodott, hogy a rendkívül szigorú hatósági előírások ellenére a Délpesti kórház mosdóit sem képesek már takarítani. Holott a kórházi fertőzések elterjedése elleni egyik alapfeladat a mellékhelyiségek rendszeres fertőtlenítése.

A XVIII. kerületi lakosság körében egyre több a döbbenetes kórházi tapasztalatokról szóló beszámoló. A helyzet javítása érdekében egyéni lobbizással sokat tehetne a helyi országgyűlési képviselő, a fideszes színekben megválasztott Kucsák László, aki eddig sajnos nem érezte magának a feladatot.

Szólj hozzá

alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló jahn ferenc kórház