2018. feb 26.

A győzelem a hitre épül

írta: Lmagazin
A győzelem a hitre épül

Változást! Most!

agi_074_webre.JPG
Hódmezővásárhelyen időközi polgármester-választást tartottak. Az ellenzék jelöltje közel 60%-os többséggel, meggyőző fölénnyel győzte le a Fidesz jelöltjét. Hogyan értékeli az eseményeket?
KA: - Először is gratulálok Dr. Márki-Zay Péternek és sok sikert kívánok a következő időszakhoz, nem lesz könnyű dolga. A lényeg szerintem egyértelmű: a többség nem lehet tartósan ellenzékben. Mostanra Magyarországon messze többségben vannak azok, akiknek elegük van a Fidesz lopásra és félelemre épülő hétköznapjaiból. Ezért mentek el ilyen sokan szavazni.
Ha megnézzük a számokat, a Fidesz nem kapott sokkal kevesebb voksot, mint legutóbb.
KA: - Ez a lényeg. A fideszes fiúk már nagyon régóta nem a többséget, hanem magukat képviselik. Nem azért ülnek a székeikben, mert olyan sokan akarják őket ott látni, hanem mert a többség megosztott, egymással vitatkozik. Ennek idén véget vetünk. A XVIII. kerületben is lement ez a műsor négy éve. A többség el akarta küldeni a fideszes jelöltet, de mindenféle diverzáns pártokkal, kamujelöltekkel elterelték a figyelmet.
Idén máshogy lesz: mindenki az MSZP-Párbeszédet és a Karácsony Gergely vezette listát keresik majd. Ami a Fideszt illeti, azért ott most van ok az aggodalomra. Ha egy olyan erős Fidesz-bástyában, mint vásárhely 41%-on állnak másfél hónappal a választás előtt, hogy állhatnak az országban? Mindenki elképzelheti.
Mi a győzelem titka?
KA: - A győzelem a hitre épül. Többen vagyunk, de mernünk kell elhinni, hogy győzünk és igazabb, jobb irányba fordítjuk a hazánkat. Április 8. erről szól, nem pártokról, nem rólunk, hanem a jövőről, a reményről. Aki boldogabb, reményteli, esélyeket teremtő országot akar, annak itt az út: az MSZP-Párbeszéd, Karácsony Gergely és a szövetségesek. Ahogy Hódmezővásárhelyen is látjuk, az esélytelen jelöltre adott szavazat elveszett szavazat, nem vezet se kormányváltáshoz, se egyéni győzelemhez. Csak egy út van a győzelemhez: a változás szövetsége. A XVIII. kerületieknek pedig még egyszerűbb: keressék az összes szavazólapon a "Kunhalmi" nevet, akkor nem nyúlhatnak mellé.
Szólj hozzá

pestszentlőrinc pestszentimre Kunhalmi Ágnes XVIII 18 kerület Változást! Most!